2011-05-30

Täcklasyr som målningsbeskrivning

Jag var och gjorde en fasadbesiktning på en fastighet - en nybyggd villa, en carport samt ett äldre litet hus som också fanns på tomten. Det är jätteroligt att få möjlighet att åka ut till kunder och göra en bedömning på plats för att senare kunna lämna över en målningsbeskrivning, komplett med allt som behövs.

Kunden i det här fallet har dessvärre varit väldigt svår att nå och går förmodligen och väntar på besked. Hur som haver så är det ett gult hus och jag har kommit fram till att det är målat med en grundfärg och sedan ett lager, förmodligen bara ett lager, av en tunnare kvalitet av färg. Färgen är en blandkvalitet vilket innebär en emulsion av olja och akrylat i sin konstruktion. Ett bra val! Jag kommer att rekommendera Flügger 98 Aqua, vilket är en täcklasyr av just den typen. Vatten är lösningsmedel så klart!



Först och främst får man inte glömma eller slarva med tvättningen. Det spelar ingen roll hur bra färgen är om man tummar på det momentet. Ingen färg i världen sitter bra på smuts!

Måla lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar