2013-05-10

Trall - tvätta och nyansera

Tvättningen är A och O när det gäller trall. Fram för allt om trallen är en gammal trall som har legat länge och blivit utsatt för naturliga föroreningar. Jag skrev om det redan tidigare i vår i det här inlägget.
På Flügger finns det riktigt bra verktyg och tvättmedel som kan få din trall att se ut som ny, eller ännu bättre än ny om du frågar mig.

Ofta har traditionell trallolja innehållit en andel linolja eller andra oljor som gärna håller lite fukt kvar i ytan. Det gör att mikroorganismer trivs bra och ytan blir så småningom nästan svart. Tvättar man inte bort detta har man snart en helt svart trall som nästan ser ut som om den är målad med täckande färg.



Tvätta med Flügger Trallrent om du har en tryckimpregnerad trall. Du får då bort damm, föroreningar och gammal uttjänt olja och ibland löser den även gammal lasyr. Tänk på att skölja rikligt! Skydda intilliggande ytor som du inte vill få fläckar på med plast.
När det jobbet är gjort kan man, med fördel, välja att även behandla med Flügger Facade Antigreen och låta det ligga på i minst fyra dygn eller tills trallen är helt torr.

I de fall man har valt ett annat mer exotiskt material i sin trall så finns det andra tvättmedel som är lite snällare.

Tänk på att det är lika viktigt att trallen är torr som att fasaden är torr när suget kommer att lägga på ny yta. 15% fukt är absolut max vad det får vara i träet. Annars är det bara att vänta.


Flügger Aqua träolja är en mycket bra produkt som går att få i många nyanser, nästan precis vilken man vill. Den bygger på modern nanoteknik som är vattenavvisande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar